Praktijk Informatie

Leer mij en de praktijk alvast wat beter kennen.

Verder kennismaken.

Mijn naam is Julian, 32 jaar, en ik woon in het mooie Amersfoort samen met mijn vrouw en dochter. Ik studeerde psychologie aan de Universiteit Maastricht, met een specialisatie in Geestelijke Gezondheid en Neuropsychologie, en volgde mijn GZ-opleiding aan het RCSW in Nijmegen. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan met zowel mentale, fysieke en cognitieve klachten.

psycholoog Julian moonen unhooked Utrecht

Na het afronden van mijn GZ-opleiding maakte ik bewust de keuze om mijn eigen praktijk te starten. Ik wilde meer vrijheid en creativiteit in de vormgeving van behandelingen, de regie over een fijne setting en de mogelijkheid om snel te innoveren. Ik richt me nadrukkelijk op twintigers en dertigers, omdat ik me goed herken in hun vragen en dilemma’s. Die gesprekken geven me energie en ik leer er zelf ook weer van: een echte win-win.

Door de jaren heen heb ik me verdiept in verschillende behandelmethoden, zoals Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance & Commitment Therapy, EMDR, Schematherapie en Mindfulness.

Deze brede aanpak stelt me in staat om echt maatwerk te leveren, afgestemd op jouw hulpvraag. Je mag professionaliteit en kwaliteit van me verwachten, maar ik werk niet volgens een vast protocol. Samen kijken we wat het beste bij jou past.

Plan een kennismaking

Meest gestelde vragen

Welke therapievormen gebruik je?

Dit is altijd afhankelijk van je hulpvraag en persoonlijke situatie. Ik werk graag vanuit Acceptance & Commitment Therapy (ACT), een bewezen effectieve diagnose-overstijgende therapie. ACT heeft als doel je psychologische flexibiliteit te vergroten. Dit betekent dat ongemakkelijke gedachten of gevoelens minder leidend zijn voor je handelen, maar juist persoonlijke levenswaarden sturend zijn. Blijkt echter na de intake dat een andere insteek (bijv. CGT, EMDR) passender is bij je hulpvraag, klachten of voorkeuren, dan kiezen we altijd voor de vorm behandelvorm die het beste aansluit.

Werk je ook online?

Face to face werken krijgt mijn voorkeur, we zitten immers al genoeg tijd achter schermen en ik hecht belang aan echt contact. Maar, mocht dit voor jou niet haalbaar zijn of je geeft een duidelijke voorkeur aan online, dan buig ik natuurlijk met je mee.

Hoe lang duurt een gemiddeld traject?

Ik werk het liefst met relatief korte trajecten. Houdt rekening met 7-13 sessies. Het idee is om elkaar wekelijks te zien om zo voldoende momentum te houden. Mocht je meer of juist minder sessies nodig hebben, dan stemmen we dat natuurlijk op jouw tempo en wensen af.

Wat zijn de tarieven?

Voor zowel de intake als de vervolgsessies (60 min) geldt voor particulieren een tarief van €99 per gesprek. Dit is opgebouwd uit 45 minuten directe tijd en 15 minuten administratietijd voor verslaglegging. De intake wordt alleen in rekening gebracht als we samen besluiten om te starten. Voor zakelijke diensten geldt een aangepast tarief.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de sessies?

In mijn praktijk werk ik momenteel vanuit onvergoede zorg. Dit betekent dat de sessies niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Hier heb ik onder andere voor gekozen omdat burn-out klachten niet vergoed worden en ik geen onderscheid wil maken in klachten. Daarnaast wil ik vrijheid ervaren in mijn werk en niet gebonden zijn aan voorschriften van zorgverzekeraars. Voordeel is dat je geen verwijsbrief of DSM diagnose nodig hebt en we snel van start kunnen.

Vergoedt mijn werkgever de sessies?

Duurzame inzetbaarheid is gelukkig meer en meer een hot topic op de werkvloer. Werkgevers hebben hier dan vaak ook een budget voor. Ga hierover vooral het gesprek over aan met je leidinggevende of HR-afdeling, vaak is er meer mogelijk dat je denkt!

Praktijk informatie

Doelgroep

Unhooked kijkt breder dan labels en diagnoses. We richten ons samen op de onderliggende processen, los van de specifieke klachten waarin deze zich uitdrukken. Hoewel Unhooked voor iedereen toegankelijk is, kan het met name waardevol zijn voor mensen die worstelen met zelfbeeld, stress, stemming of andere algemene uitdagingen van deze tijd. Echter, er is géén focus op het diagnosticeren of behandelen van specifieke mentale aandoeningen. De sessies zijn in het Nederlands en bedoeld voor deelnemers van 18 jaar en ouder.

Privacy & Dossiervoering

Ik neem je privacy serieus. Hiervoor maak ik gebruik van een elektronisch patiëntendossier (EPD) waarin alle informatie die relevant is voor de sessies veilig en conform regelgeving wordt opgeslagen. De informatie die je verstrekt zal nooit zonder jouw toestemming worden gedeeld met derden, tenzij dit wettelijk verplicht is.

Kwaliteit

Unhooked staat voor professionaliteit. Als GZ-psycholoog mag je erop vertrouwen dat ik de kwaliteit waarborg van onze beroepsgroep. Daarnaast ben ik aangesloten bij beroepsverenigingen en zorg ik voor regelmatige bijscholing om up-to-date te blijven met ontwikkelingen.

Beroepsgeheim

Wat je deelt is veilig. Een psycholoog heeft, net als een dokter, een beroepsgeheim. Dit betekent dat ik zonder jouw toestemming niets met anderen mag delen. Er zijn een paar uitzonderingen, zoals in noodsituaties waar mensen mogelijk in gevaar zijn. Maar zelfs als een ik collegiaal overleg wil voeren over een situatie, blijf jij anoniem en de betreffende collega's respecteren ook het beroepsgeheim. Ik volg hierin de richtlijnen van onze beroepsgroep.

Niet nakomen van afspraken

(no-shows)

Natuurlijk kan er altijd iets onverwachts tussen komen, waardoor je verhinderd bent en een sessie moet overslaan. Laat me zo snel mogelijk, minimaal 24u van tevoren, weten of een afspraak geannuleerd of verzet moet worden. Bij een no-show zullen er onkosten in rekening worden gebracht (30 euro).

Verwijzen

Geen verwijsbrief nodig, stap gewoon binnen! Maar als ik denk dat je ergens anders beter geholpen kunt worden, wijs ik je vriendelijk de weg. Soms is dat een andere specialist of, indien mogelijk, geef ik je een advies mee voor je huisarts.

Feedback

Feedback helpt Unhooked te groeien. Heb je een klacht of punt van zorg? Deel het direct met me. Als we er samen niet uitkomen, is er een officiële klachtenprocedure. Deze kunnen worden ingediend bij Klacht&Company via nip@klachtencompany.nl middels een online klachtenformulier (Klachtenformulier-NIP-regeling-blanco-1.docx (live.com).

Tevredenheid

Jouw feedback telt! Aan het einde van onze samenwerking vraag ik je een evaluatieformulier in te vullen om de kwaliteit van contact en behandeling te beoordelen.